Totaal:
Reken af met uw account
Afrekenen als een nieuwe klant
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Barbecueën kan op vele manieren en met verschillende apparatuur. Hierdoor kan het best lastig zijn om een geschikte barbecue te kiezen. Voordat je een barbecue kiest is het belangrijk om te weten waarvoor je hem gaat gebruiken. Ben je van plan om de barbecue mee te nemen naar de camping? Dan moet je met andere factoren rekening houden dan bij de aanschaf voor een barbecue die je alleen gebruikt voor in de tuin. Het is lastig, dat weten wij ook heel goed. Daarom hopen wij jullie op weg te helpen met dit artikel, waarin we de voor- en nadelen benoemen van elk soort barbecue, zodat jij straks heerlijke gerechten kunt bereiden op de barbecue die bij jou past!
De houtskoolbarbecue is de meest populaire manier van barbecueën. De houtskoolbarbecue produceert - vergeleken met een gas of een elektrische barbecue - veel rook. Deze rook trekt in het gerecht hierdoor ontstaat die traditionele, rokerige barbecuesmaak. Deze barbecuesmaak zal je niet snel creëren wanneer je op gas of elektriciteit barbecuet. Een groot nadeel van een houtskoolbarbecue is dat je meer tijd en energie kwijt bent aan de voorbereiding en het schoonmaken van de barbecue. Een houtskoolbarbecue moet je namelijk al ruim 45 minuten van tevoren aan steken. Ook wordt de barbecue veel viezer, waardoor je meer tijd kwijt bent aan het schoonmaken hiervan. Vind je dit niet erg? En hecht je veel waarde aan traditioneel barbecueën en aan die overheerlijke rooksmaak? Dan is een houtskoolbarbecue de perfecte keuze voor jou. Ben je liever niet te veel tijd kwijt aan voorbereidingen en schoonmaken, maar wil je snel en spontaan kunnen barbecueën? Dan passen barbecues die op gas of elektriciteit werken beter bij jou.
Voordelen | Nadelen |
+ Rokerige barbecuesmaak | - De geur van rook kan in je kleren trekken |
+ Relatief goedkoop | - De barbecue wordt vies |
+ Kan hoge temperaturen bereiken | - Duurt langer voordat juiste temperatuur is bereikt |
+ Keuze tussen houtskool en briketten | - Temperatuur constant houden is lastig (geldt alleen voor open houtskoolbarbecues) |
+ Het gevoel van écht barbecueën | - Schoonmaken kost meer tijd |
- Een houtskoolbarbecue mag je niet overal gebruiken |
Bekijk hier het complete aanbod houtskoolbarbecues.
Een gasbarbecue is een barbecue die in werking treedt wanneer het aangesloten is op een gasbron. Gasbarbecues zijn eenvoudig in gebruik en voor wie snel zijn eten wil bereiden, is een gasbarbecue zeker geschikt. De temperatuur van een gasbarbecue is gemakkelijk af te stellen. Een ander groot voordeel is dat de barbecue niet super vies wordt, hierdoor hoef je niet uitgebreid een schoonmaakbeurt te houden. Tevens heb je geen last van rook, omdat een gasbarbecue weinig rook produceert. Dit betekent wel dat je niet de traditionele rooksmaak krijgt. Bij een gasbarbecue moet je er wel voor zorgen dat je voldoende gas bij de hand hebt, zodat je niet halverwege het barbecueën niet meer verder kunt. Ben je totaal geen fan van schoonmaken en vind je rook maar vervelend? Dan past een gasbarbecue helemaal bij jou. Wil je niet afhankelijk zijn van gas? Kijk dan of een elektrische barbecue bij jou past!
Voordelen | Nadelen |
+ Mag vrijwel overal gebruikt worden | - Wordt minder heet dan houtskoolbarbecue |
+ Snel in gebruik te nemen | - Is vaak duurder in aanschaf |
+ Zeer snel op temperatuur | - Geeft geen rooksmaak |
+ Gemakkelijk temperatuur af te stellen | - Altijd een gasfles nodig |
+ Produceert nauwelijks rook | |
+ Wordt niet snel vies |
Bekijk hier het complete aanbod gasbarbecues.
Een elektrische barbecue is een barbecue die, zoals de naam al doet vermoeden, op elektriciteit werkt. Wanneer de barbecue is aangesloten op het stopcontact, zullen de verwarmingsbuizen op temperatuur komen. De verwarmingsbuizen bevinden zich onder de grill. Hierdoor wordt de grill in een snel tempo verwarmd. De temperatuur van een elektrische barbecue kun je zelf instellen naar de gewenste temperatuur. Elektrische barbecues zijn vaak van een klein formaat en hierdoor minder geschikt voor grote groepen. Ook deze barbecue produceert weinig rook. Dit kan voor de een prettig zijn en voor de ander een gemis. Want door de rook krijg je een échte barbecue rooksmaak. Wil je snel en gemakkelijk kunnen barbecueën met een klein gezelschap? Dan is een elektrische barbecue een geschikte keuze.
Voordelen | Nadelen |
+ Niet afhankelijk van kolen of gas | - Vaak kleiner waardoor minder geschikt voor grotere gezelschappen |
+ Gemakkelijk schoon te maken | - Afhankelijk van stroom |
+ Rookt nauwelijks | - Geen rooksmaak |
+ Veilig doordat er niet met vuur gewerkt wordt | |
+ Temperatuur gemakkelijk af te stellen | |
+ Snel in gebruik te nemen | |
+ Mag vrijwel overal gebruikt worden |
Bekijk hier het complete aanbod elektrische barbecues.
Een skottelbraai is een gasbarbecue die bestaat uit een grote schaal: de ‘skottel’. Dit woord is Zuid-Afrikaans en betekent dan ook schotel. Braden is de vertaling voor braai. De reden dat een skottelbraai zo populair is, is omdat een skottelbraai gebruikt kan worden om te wokken, grillen en bakken. Zo kun je verschillende soorten gerechten bereiden met een skottelbraai. Wil je naast barbecueën ook lekker kunnen wokken en andere gerechten kunnen maken? Dan is een skottelbraai barbecue een goede keuze.
Voordelen | Nadelen |
+ Een skottelbraai is relatief licht | - Wordt minder heet dan houtskoolbarbecue |
+ Eenvoudig in elkaar te zetten | - Altijd een gasfles nodig |
+ Een skottelbraai bestaat uit een grote pan, hierdoor kan je voor een grote groep koken |
- Geeft geen rooksmaak |
+ Gemakkelijk schoon te maken | |
+ Snel op temperatuur | |
+ Weinig last van rook |
Bekijk hier het complete aanbod skottelbraai barbecues.
Een tafelbarbecue is een barbecue die je op tafel neer zet en kan ook geschikt zijn om binnen mee te barbecueën. Vaak zijn deze barbecues wat kleiner in formaat waardoor ze niet de hele tafel bezetten. Een tafelbarbecue is ideaal wanneer je op spontane momenten gaat barbecueën, want de barbecue komt namelijk zeer snel op temperatuur - zo hoef je niet lang te wachten voordat je je eerste stukje groente kunt bereiden. Een tafelbarbecue is ook zeker geschikt om mee te nemen naar de camping, of zelfs naar een picknick. Doordat de barbecue wat compacter is, is het gemakkelijker om deze te mee te nemen. Houd je van spontaan barbecueën in een klein gezelschap? Dan is een tafelbarbecue geschikt.
Voordelen | Nadelen |
+ Mag vrijwel overal gebruikt worden | - Wordt minder heet dan houtskoolbarbecue |
+ Snel in gebruik te nemen | - Vaak kleiner waardoor minder geschikt voor grotere gezelschappen |
+ Zeer snel op temperatuur | - Geeft geen rooksmaak |
+ Gemakkelijk temperatuur af te stellen | |
+ Produceert nauwelijks rook | |
+ Wordt niet snel vies | |
+ Eenvoudig te vervoeren |
Bekijk hier het complete aanbod tafelbarbecues.
Een buitenkeuken is een keuken om gerechten buitenshuis te kunnen bereiden. Buitenkeukens heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Vaak zijn buitenkeukens voorzien van meerdere gaspitten en heb je voldoende opbergruimtes waar je kookgerei op kunt bergen. Als je voldoende ruimte in de tuin hebt en je wilt regelmatig buiten gaan koken, dan is een buitenkeuken een prima keuze.
Voordelen | Nadelen |
+ Biedt veel ruimte | - Wordt minder heet dan houtskoolbarbecue |
+ Veel opbergvakken | - Duurder dan andere barbecues |
+ Zeer snel op temperatuur | - Geeft geen rooksmaak |
+ Gemakkelijk temperatuur af te stellen | - Groot en moeilijk te vervoeren |
+ Produceert nauwelijks rook |
Bekijk hier het complete aanbod buitenkeukens.